Látogató számláló

0
1
4
7
2
0
5

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Collagenius

Collagenius
Collagenius
Collagenius
Collagenius
Collagenius
Collagenius
Collagenius
Collagenius

Collagenius

A SPORTOLÓK KOLLAGÉNJE!

Collagenius egy nagyon magas tisztaságú, kombinált, 1+3-as kollagén hidrolizátum, Peptan.

2 HAVI ADAG!   2 HAVI ADAG!   2 HAVI ADAG!   2 HAVI ADAG!

Bővebben
Várható érkezés :
Raktáron
További adatok
26 990 Ft

Részletek

Collagenius egy nagyon magas tisztaságú kombinált készítmény, aminek fő komponense egy I-es típusú kollagén hidrolizátum, amit Peptan név alatt jegyeznek.

 

2 HAVI ADAG!     2 HAVI ADAG!     2 HAVI ADAG!     2 HAVI ADAG!

Kiknek javasolt a Collagenius fogyasztása?

30 év felett alapvetően mindenkinek, ha nem is tartósan, de legalább kúraszerűen.

 

Milyen állapotok, tényezők indokolnak fokozott kollagénbevitelt?

 • Aktív sportélet (a túlhasználat és mikro/makro-sérülések rendszeres kialakulása fokozott igényt támaszt a szervezettel szemben a regeneráció terén, és ezeknél a regeneratív folyamatoknál a kollagén a legfontosabb építőanyag).
 • 45 év feletti életkorban sport nélkül is.
 • Dohányzás (fokozott kollagén degenerációt eredményez)
 • Szteroid készítmények szedése mellett (jelentős kollagén degenerációt eredményez).
 • Fokozott UV terhelés (a bőr korai elöregedését idézi elő az UV fénytartomány kollagénekre gyakorolt károsító hatása miatt).
 • Osteoporosis/osteopenia – csontritkulás – esetén (a csont sérülékenysége nem csak az ásványi anyagok csökkenése miatt alakul ki, hanem a jelentős kollagén vesztés miatt a csontok rugalmassága, szakítószilárdsága is jelentősen csökken).
 • Bizonyos autoimmun betegségekben, amikor a szervezet kollagén állománya is áldozatul esik (a szervezetben kialakult autoimmun folyamat a kollagén jelentős fogyását, leépülését idézi elő, aminek a pótlása némileg ellensúlyozza a fogyás ütemét).
 • Törések gyógyulási folyamatának elősegítésére, akár műtéti kezelés után is.
 • Lágyrész műtétek (sérvműtét, hasi műtétek, emlőműtétek, plasztikai beavatkozások) után (elsődlegesen a kialakult szövethiányt a szervezet mindig hegszövettel tölti ki, ennek biztosításához megfelelő kollagén utánpótlásra van szükség).
 • In- és szalagsérülések regenerációjának elősegítésére.
 • Ízületi fájdalmakra.
 • Érbetegségek (artériás és vénás tágulatok) esetén.
 • Inak túlhasználata esetén fellépő fájdalmak kiegészítő kezelésére.
 • Esztétikai okokból, a bőr és kötőszöveti elemek tonizálására (pl. narancsbőr, stria, hegek). A szájon át bevitt kollagén bizonyítottan kedvező hatást fejt ki a bőrre, illetve a bőr feszességére. Számos klinikai vizsgálat megerősíti, hogy az elfogyasztott kollagének valóban feszesebbé, fiatalosabbá teszik a bőrt, míg a külsőleg alkalmazott kollagén tartalmú bőrápolók esetében nem igazolható a kötőszöveti kollagén állományra gyakorolt hatás.
 • Haj- és köröm-feltöredezettség kezelésére (a nem hormonális alapon kialakuló hajhullás kezelésére is bizonyítottan jó hatást vált ki).

 

2 HAVI ADAG!     2 HAVI ADAG!     2 HAVI ADAG!     2 HAVI ADAG!

A termékről:

A Collagenius egy nagyon magas tisztaságú kombinált készítmény, aminek fő komponense egy I-es típusú kollagén hidrolizátum (kisebb mennyiségben III-as kollagént is tartalmaz).

A kiemelkedő technológiával előállított és szabadalmazott Peptan kollagén peptidek hatékonyabb felszívódást és biohasznosulást ígérnek, mint az azonos mennyiségű átlagos kollagén készítmények. A készítményünkben felhasznált kollagén hidrolizátum mögött klinikai vizsgálatok állnak, amik hitelessé teszik a terméket.

A készítményt elsődlegesen aktív életet élőknek és elhivatott sportolóknak fejlesztettük ki. A kollagénen kívül egyéb olyan adalékokat tartalmaz – a magnézium, réz és mangán – melyek a kollagén szintézis folyamatát hatékonyabbá teszik. Az ugyancsak magas tisztaságú kondroitin- és glukozamin szulfát tartalomnak köszönhetően a porc anyagcsere folyamatait, illetve a porc regenerációt is támogathatja.

A készítményben antioxidánsokat – kékszőlőmag kivonatot és C-vitamint – használtunk nagy dózisban, hogy a sportolás során keletkező jelentős oxidatív károsodásokat csökkentsük, továbbá a hialuronsav tartalma ugyancsak jótékony hatást fejthet ki az igénybevett  ízületekre.

A Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriuma által bevizsgált termék. A bevizsgálás során nyomokban sem mutatható ki a Collageniusból olyan komponens, ami szerepelne a tiltott szerek listájában. A részletes analitikai eredmény a collagenius.hu  weblapon a CIKKEK, VIZSGÁLATOK menüpont alatt található “Collagenius  vizsgálati jegyzőkönyve.pdf” file név alatt.

ÖSSZETEVŐK

(1 adagolókanálban – ami 15g)

Kollagén peptidek (Peptan)

8000 mg

Glukozamin szulfát

1200 mg

Kondroitin szulfát

  400 mg

Hialuronsav

    40 mg

Kékszőlőmag kivonat

  140 mg

C-vitamin

   225 mg

Magnézium

   400 mg

Mangán

       3 mg

Réz

       3 mg

Inulin

 4000 mg

Összetevők és szerepük:


Kollagén peptidek (enzimatikusan hidrolizált marha kollagén): az izmok, inak, szalagok, csontok szakítószilárdságáért, a megfelelő kötőszöveti szerkezet kialakításáért felelősek.

Glukozamin szulfát: a porc állományának másik kiemelkedő fontosságú komponense.

Kondroitin szulfát: a porc állományának egyik kiemelt fontosságú, szervetlen alkotóeleme.

Hialuronsav: szájon át bevitt hialuronsavnak van egy természetes gyulladásgátló hatása (cytokinek szintjét csökkenti), továbbá az ízületi folyadék hialuronsav tartalmát megemeli, és a bőr rugalmasságát, turgorát igazoltan javítja.

Proantocianidinek (kékszőlőmag kivonat): az érfalak rugalmasságát ill., a sejtek szabadgyökökkel szembeni ellenálló képességét hivatott javítani.

C-vitamin: fontos szerepet játszik a megfelelő szerkezetű kollagén láncok kialakításában, továbbá erős antioxidáns,  és kedvező hatást fejt ki az immunrendszer működésére.

Magnézium: a vázizom és szívizom megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen.

Mangán:A szabadgyökök semlegesítésében kiemelt szerepet játszik, továbbá a fehérjében gazdag táplálék biohasznosulását ugyancsak javítja.

Réz: A szabadgyökök semlegesítéséhez elengedhetetlenül fontos vegyület, továbbá a vas és C-vitamin felszívódásában elengedhetetlen szerepet tölt be.

Inulin: Természetes rostként, jó élőhelyet és táplálékot biztosít bélflóránk részére, ami elengedhetetlen annak helyes működéséhez. Az inulint egy nagyon egészséges cukorpótlóként tartják számon, mivel fontos szerepet játszik a bélrendszer egészséges működésében, segít megelőzni a rosszindulatú béldaganatok kialakulását, segíti a kalcium felszívódását, hozzájárul a helyes anyagcserefolyamatokhoz, elősegítve a fogyást (annál is inkább, mivel közvetlenül is csökkenti az éhséghormon – ghrelin – szintjét). Mivel a bélrendszer lényegében a legnagyobb immunszervünk, annak helyes működése nagyban hozzájárul a hatékony immunrendszer kialakításához. Igazoltan kedvező tüneti hatást fejt ki olyan makacs bélbetegségekben is, mint amilyen az irritábilis bél szindróma vagy a Crohn betegség. Nem utolsósorban minimális kalóriabevitel mellett erős édesítő hatás érzetét kelti, ugyanakkor nem jelent szénhidrát terhelést, így nem okoz inzulinszint emelkedést, ezért még cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Az inulin bevitel kezdeti szakaszában átmenetileg puffadás, fokozott gázképződés léphet fel, ami az esetek zömében rövid ideig tart.

 

A kollagénekről…

Az emberi szervezetben levő fehérjék egyharmada kollagén (a bőrnek közel 80%-át, az ínaknak és szalagoknak ugyancsak kb. 80%-át, a csontoknak kb. 30%-át, az izomnak kb. 10%-át, az ízületi porcállomány kb. 50%-át kollagén alkotja).

Szervezetünk a kollagént egy bizonyos életkorig maradéktalanul elő tudja állítani, de az évek múlásával egyre kisebb mennyiségben tesz eleget a szervezet kívánalmainak a szervezeten belül zajló kollagén termelődés, és egyre nagyobb mennyiségű külső kollagén forrásra, bevitelre szorulunk. A táplálékkal bevitt fehérjéket (többek közt kollagén láncokat) az emésztőrendszerünk lebontja fehérjékre, majd aminosavakra ahhoz, hogy hasznosítani tudja. A kollagén hidrolizátumoknak (amiket már eleve kisebb építőelemekre bontanak enizmatikusan) a nagy előnye az, hogy ezek a készítmények koncentrált formában tartalmazzák a kollagén felépítéséhez szükséges aminosavakat, továbbá az ilyen – minőségi – hidrolizátumokban található kollagén peptidek egy része további lebontás nélkül jut be a véráramba és a célsejtekhez, ami sokkal jobb hatásfokú kollagén szintézist tesz lehetővé. Klinikai vizsgálatok valószínűsítik, hogy a fokozott fizikai aktivitás elősegítheti ezt a folyamatot. Ezen gondolat mentén javasolt a kollagén hidrolizátumoknak a fogyasztása edzés előtt vagy közben!

 

Felhasználási javaslat

Javasolt napi adag: a 20ml-es adagolókanalat púpozottan töltsük meg a Collagenius hidrolizátummal, amit 250ml vízzel homogenizáljunk. Javasoljuk a turmixgép vagy shaker használatát. Alternatív megoldásként a hidrolizátumot sovány (laktózmentes) tejben is feloldhatja vagy igény esetén gyümölcslében, vagy növényi alapú tejpótló italokban (kókusztej, zabtej, stb.). Fogyasztható étkezés, előtt, után vagy közben, de ne helyett! Sportolóknál a jobb hasznosulás érdekében edzés alatt vagy közvetlen utána javasolt a készítmény fogyasztása.
Műtétek után, ill. elhivatott sportolóknak a napi javasolt dózis napi 2×1 adag, a két dózis közt legalább 4 óra szünettel. 

Collagenius fogyasztásának javasolt ideje minimum 3 hónap.
A javasolt napi adagot ne lépje túl!

Lehetséges mellékhatások

A készítmény inulin tartalma miatt néhány fogyasztónál a kezdeti időszakban puffadás, hasfájás vagy akár hasmenés léphet fel. Ez (kivéve glutén, pontosabban fruktánra érzékeny fogyasztóknál) átmeneti jelenség, de a szubjektív tünetek csökkenthetők a fokozottan növekvő Collagenius napi adagok mellett (akár naponta 2x10ml adagokban), továbbá a bő folyadékbevitel is segít a kezdeti tünetek enyhítését!

Figyelmeztetés

Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Magas inulin tartalma miatt glutén érzékenyeknek nem javasolt a fogyasztása!

Tisztelt élsportolók, kedves versenyzők!

Az eredeti Collagenius termékünk mellett már hónapokkal ezelőtt terveztük a versenysportolóknak szánt módosított termék piacra bocsátását, ami a dopping vizsgálatok során 100%-os biztonságot nyújt. Ez a termékünk napokon belül elérhetővé válik, de úgy határoztunk, hogy csak ezt a vonalat fogjuk tovább forgalmazni, ami a hétköznapi ember, vagy a hobbi sportoló számára ugyanúgy ideális választás. Összetétele annyiban változott, hogy kivettük a formulációból a rhodiola roseát, viszont adagonként 60%-al megemeltük a kollagén hidrolizátum mennyiségét (eddigi szemléletünkhöz igazodva premium minőségű kollagénnel kiegészítve a megszokott Peptánt), 75%-al megemeltük a benne levő antioxidáns mennyiségét, továbbá még hialuronsavval bővült az összetevők arzenálja.

A Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriuma bevizsgálta a terméket, és nyomokban sem mutatható ki a Collageniusból olyan komponens, ami szerepelne a tiltott szerek listáján. A részletes analitikai eredmény ITT olvasható!

 

Adatok

Cikkszám
col1

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!